понедељак, 23. новембар 2015.

Izmišljeni kolač




Svako od nas ima svoj izmišljeni kolač. Ovaj kolač je nastao kao i sve što kod mene u kući nastaje neočekivano. Dvadesettreći  u mesecu je dan kada  slavimo mali M. rođendan. Iako nisam razmišljala o tome ovaj put se nekako namestilo da, zahvaljujući bananama koje mala M. nije mogla pojesti, baš na taj dan imamo i kolač na meniju.




Uvek me boli kada, mojim propustom, treba nešto od hrane da bacim. Naravno, ovaj put nisam dozvolila da se tako nešto i dogodi. 






Umočila sam običan keks u mleko i počela da ga ređam na dno kalupa. Zatim sam preko toga iseckala bananu i stavila bazu od plazma torte (plazma keks, malo maslaca i čaša soka od breskve). Poređala sam u krug kalupa kolutiće banana i na to prelila pudingom od vanile ... kad se malo prohladio puding poređala sam opet sloj banana i prelila filom (pola mere) od njam njam cake-a.  Preko toga sam sipala topljenu čokoladu i čačkalicom išarala paralelne linije po torti uzduž i popreko.








Moram vam priznati da mi nije bila namera, kad smo kretali sa pisanjem bloga, da pišem i neke recepte. Iz tog razloga se usuđujem da objavim samo one proverene.

 




 Torta veoma osvežava ali je i kalorična, zbog svih tih banana ! Malenoj M. ne smeta a ni meni ...





pino vas pozdravljaju  

Oker i Umbra !

2 коментара: