петак, 13. новембар 2015.

Paper Bags






Neko kaže da dobro pakovanje služi da istakne proizvod od ostalih na tržištu a da je sam kvalitet ipak presudan za odluku potrošača. U moru digitalnih rešenja pakovanja za koji bi ste se vi odlučili proizvod? 
ekološki razmišljano - kad odem u supermarket ili bilo koju drugu prodavnicu odeće, dobijamo uvek neke kese, puno kesa, mooore kesa, kesa od kojih boli glava. Sama pomisao o završavanju na nekoj deponiji i koliko im je potrebno za razgradnju osećam tup udarac. Da li smo fer prema našoj majčici zemljici kojoj je potrebno  pravo đubrivo, mislim, pusta priča kad vidiš sređenu ženu kako vešto baca smeće na ulicu a da ni ne trepne, potpuno demorališuće zar ne? 
Možete pogledati jedan divan primer recikliranih pakovanja koje je dizajnirala i napravila Kristina, ovde 



Mnogo volim da dobijam poklone a isto tako volim i da dajem i prodajem :-). Kupiti dobar proizvod u jedinstveno dizajniranoj ambalaži pričinjava mi zadovoljstvo a verujem da i mnogi vole isto. Jedna od mojih želja je da pravim za druge, ručno, njihov dizajn pakovanja. Možda vam zvuči to suludo naročito danas, jer mašina radi svoj posao savršeno .








I tako razmišljajući opredelila sam se da naše proizvode, poklone upakujem u papirnu kesu vrlo jednostavno dizajniranu odgovarajućeg oblika. Izrezbarila sam mali pečat našeg logoa u linoleumu i počela da ukrašavam raznim bojama. Nekad upakujem stvarčice u natron a nekad u beli kopir papir.



Prednost ovih kesa je što uvek možete da je napravite vrlo brzo, svaka može da bude drugačija i univerzalna. Ukoliko nemate vremena da ih napravite ručno skenirajte jedan primerak pa ga iskopirajte ili odnesite da vam neko po tom šablonu napravi.


 




Sam proces mi uvek pričinjava zadovoljstvo i veliku RADost, naročito kad uručim nekom naše rukotvorine.  A trud je uzaludan ako radost nije obostrana. Nadam se da ćemo obradovati i nekog u nekom od narednih postova a vi dotle uživajte u novoj pesmi Duran Duran "Paper Gods" i "think about  it!"








vole vas vaše
O i U

4 коментара: