Za tortu nije potreban povod da se napravi ili jeste? Eto za mene bi mogao svaki novi dan da bude i novi praznik, bar kad je u pitanju nešto slatko.. Ova torta spada u mojih top 3 omiljenih jer je lagana i može da se pravi sa bilo kojim voćem. Za ovu priliku sam koristila smrznute jagode i sveže ubrane urbane ribizle "from Norway". Donela nam baka.
Pravi naziv za ovu tortu je mramorna ali pošto sam iskombinovala piškotu od mramorne i moj fil prekrstila sam je u omiljenu zato što to i zaista jeste..
Potrebni sastojci:
piškota
- 125g brašna
 - pola kesice praška za pecivo
 - na vrh noža soli
 - 100g maslaca
 - 2 jaja
 - 100g šećera
 - 1 kesica vanilin šećera
 
- 100-120ml hladnog mleka
 
Rernu zagrejte na 200 stepeni C. Dno kalupa za torte (26 ili 28cm) prekriti papirom za pečenje. Sve nabrojane sastojke sem mleka, staviti u posudu i izmešati mikserom 2-3min. Testo stavite u kalup, izravanajte i pecite oko 18min. Biskvit izvadite i ostavite da se potpuno ohladi i prelijte hladnim mlekom. Nakon toga, ja ga vratim na isti kalup u kom sam ga i pekla i stavim preko obruč.
fil:
- 300g jagoda svežih ili smrznutih
 - 120g šećera
 - 750g pavlake kisele
 - kesica vanilin šećera
 - 2-3 kašike ceđenog limuna
 
 i vaš njam njam kolač je spreman ...prijatno i očekujem komentare i utiske ..naša je otišla u dahu
vaše 
O & U
O & U









jao sta mi radite sa ovim poslasticamaaaa....a definitivno je ovo vrsta mojih omiljenih torti🍰
ОдговориИзбришиNjam njam :) javi kakva je ♥
ИзбришиПосле више милиона година купила сам рибизле и за викенд ћу направити торту по вашем рецепту и онда на тенане, уз топлу кафицу, прегледати цео блог!
ОдговориИзбришиДивне сте!
Само напред!!!
Hvala Julija 💜💜 javi utiske
ИзбришиOva cetiri upitnika su ustvari srcad <3 <3
Избриши