уторак, 8. децембар 2015.







Odavno  želim da napišem ovaj post. Eto konačno se ukazala prilika da to i uradim. Nedavno smo na FB-u imali igru u kojoj smo podelili nekoliko ručno izrađenih filcanih minđušica. Ovim putem želim da zahvalim svima koji su učestvovali u njoj.





Pravljenje ovih minđušica ne iziskuje mnogo vremena. Potrebna vam je vuna za filcanje koju ćete ručno obraditi. Možete je oblikovati na dva načina.
Postoji mokro i suvo filcanje-pustovanje vune. Postupak mokrog filcanja možete videti OVDE  





Meni lično je jednostavniji suvi način, za koji vam je potrebna igla za filc i parče sunđera kako se nebi uboli dok bockate vunu u oblik koji želite.
Rekvizite, vunu i igle koji su vam potrebni za filcanje kupite u nekoj pozamanterijskoj radnji.




Alat i metalne komponente za pravljenje minđušica možete poručiti preko sajtova koji prodaju repro-materijal (OVDE) , oni često prodaju i materijal za filcanje. Proces pravljenja minđušica koji je meni pomogao možete videti (OVDE)  





 
















Ukoliko vam nešto nije jasno slobodno nam pišite na adresu okeriumbra@gmail.com ili postavite pitanje u komentarima rado ćemo vam odgovoriti.

 pozdravljaju vas Ceca i Marija

2 коментара:

  1. Divan tekst, kratak, iskren i sa puno pravih informacija.Fotografije fine, starinske... Hvala na tome i nadam se da će uskoro ovde biti još zanimljivih tekstova za čitanje. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Kristina... to mi je i bila namera.. trudićemo se da nastavimo u dobrom pravcu :)

      Избриши