четвртак, 25. јун 2015.

Mali sto za malu T.










Kada sam prvi put bila u poseti kod M., pored nameštaja karakterističnog za jednog hemičara, primetila sam i jedan divan stočić. Videlo se da je u pitanju delo jednog hobi-majstora. Kasnije sam saznala da je taj mali sto nastao od jedne polomljene stolice, na čije je nogare M.-ov tata zalepio ploču od furnira. Iako su bili različitih braon nijansi, nogari i ploča su delovali skladno.

Kasnije, kada sam se preselila kod M. i kada smo počeli da uređujemo stan, na red je došao i ovaj mali sto. Pošto sam htela da ujednačim tonove, ceo stočić sam premazala bajcom na vodenoj bazi, boje oraha. Nažalost, u toj braon tj. umbra fazi nisam ga fotografisala, kao ni u onoj početnoj.



A onda je na red došla i treća, bela faza. Kad god mogu, uvek se opredelim da maloj T. napravim igračku, pre nego da je kupim. Tako je bilo i sa stočićem. Odlučila sam da ga preuredim, pošto je zbog veličine, bio baš za nju. Premazala sam ga belom akrilnom bojom (posle sam saznala da je bilo bolje da sam ga prethodno malo išmirglala) i kada se boja osušila, sa uživanjem lepila salvete.

 

S obzirom da M.-ovog tatu nisam upoznala, kao što ni T. nije upoznala svog deku, drago mi je što je jedna uspomena svakodnevno sa nama.

Pozdrav,
Marija

6 коментара:

  1. Stočić je, stvarno, predivan! Verujem da se detence obraduje svaki put kad sedne za njega. Idealno za decu nećejede, jer dok se dete zamajava ružicama i tufnicama, mama može neometano da ga hrani :)
    Kad smo već kod tufnica, imam jedno pitanje. Jesu li one naslikane ili su motiv sa salvete?

    ОдговориИзбриши
  2. U planu je i opremanje stolice, samo da pronađem odgovarajući model:-). Da, i tufnice su sa salveta. Mislim da imam neku višak, pa mogu poštom da vam pošaljem.

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da bi i neka odrasla romantična duša poželela ovaj stočić :) Svaka čast za izradu! cmoooook

    ОдговориИзбриши
  4. devojke morate mi slati nove postove na mail, da mi ne promaknu :)
    stevicboba@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Bobo, hvala na podrsci :-). Kako vreme vise prolazi, vidim da sam neke stvari oko stocica propustila.
    Cini mi se da sam negde kod tebe procitala kako se preuredjuju tj. prefarbavaju ploce od furnira. Probala bih i jednu policu da sredim. Ako budes u prilici, napisi nam koji redak o tome.
    Sto se tice mejla, upisano:-). Celjad su jos mala, pa Ceca i ja be stizemo da pregledamo sve mogucnosti bloga.
    Veliki pozdrav,
    Marija

    ОдговориИзбриши