недеља, 28. децембар 2014.

Male kućne majstorije iliti kutija za začine



Dok sam spremala ručak nametnula mi se misao kako bih mogla  da se pozabavim uređenjem svojih začina i ostalih špecija koje sam do sada držala po fijokama, što to se baš i nije pokazalo kao funkcionalno, iako sam napravila pregradice za svakog od njih. Kako je fijoka bila stalno u haosu došla sam na ideju da od stare kutije od mobilnog telefona napravim novu, i dam joj mesto van kuhinjskih elemenata ili bolje rečeno  "na dohvat ruke" :)


kutija od mobilnog telefona


druga kutija koja je iskorišćena za pravljenje pregrada


Za pravljenje pregrada, u kojim će stojati začini, sam iskoristila kutiju od biljnih paštetica. Prvo  sam je premerila i isekla makazama, nakon toga zalepila drvofiksom i pričvrstila štipalicama za veš. Kad se lepak osušio ofarbala sam isečke belom farbom za drvo, sačekala da se osuše, i lepila salvete. Salvete se lepe istim lepkom, razređenim u vodi. Uzme se najtanji deo salvete, zalepi, i pređe se  razređenim drvofiksom preko salvete. Veću kutiju  sam takođe obojila belom akrilnom bojom za drvo i istim postupkom lepila salvete preko nje. Kada su se salvete osušile, spojene isečke od manje kutije sam premazala drvofiksom,  pričvrstila štipalicama i sačekala da se osuše.







Tako spremljene gotove pregrade stavila sam u veću kutiju i zalepila pogodite sa čim :) ? 

Kutija sad ima svoju primenu i vrlo je praktična, moji začini su mi sad uvek pri ruci ...

4 коментара:

  1. hehe.. Bobo ne sumnjam u tvoj senzibilitet :) posalji obavezno fotku!! ako sam negde nesto ne jasno napisala slobodno pitaj spremna sam da podelim sve informacije ;)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja volim detalje u svom okruženju, tako vesele, otkačene, jakih boja. Menjaju prostor, čine ga lepšim i uvek je drugačije. A treba samo malo, zar ne?

    ОдговориИзбриши